sterk in groen schoonmaak werk !!

Wie zijn wij?


Green tech & Clean is in 2017 opgericht door Ferdi Groenendijk.

De bedrijfsnaam is hiervan deels afgeleid, maar staat hoofdzakelijk voor de wijze waarop de diensten (voornamelijk droogijsstralen) worden uitgevoerd. Dit wordt namelijk op de meest milieuvriendelijke (groene) manier gedaan. Voor wat reiniging betreft is droogijsstralen de meest milieuvriendelijke wijze van reinigen.

De toevoeging “tech” in de bedrijfsnaam staat voor de technische dienstverlening, die Green tech & Clean eveneens kan aanbieden. Het is niet de hoofdtaak, daarom staat het ook klein in ons logo. Ook bij deze dienstverlening streeft Green tech & Clean naar een zo milieuvriendelijke manier van werken.

Ferdi Groenendijk is in 1997 zijn technische carrière gestart bij de Koninklijke Marine, waar hij begon als onderhoudsmonteur op een onderzeeboot. Vanaf die periode is hij zich hobbymatig ook bezig gaan houden met luchtgekoelde Volkswagens (van standaard onderhoud tot en met een totale restauratie).

Na de marine heeft hij een periode bij een VW-(oldtimer)garage gewerkt en vervolgens 2 jaar in een fabriek waar agrarische machines werden gebouwd (bietenrooiers en zelfrijdende spuitmachines). Door een gebrek aan uitdaging en een verhuizing ging hij daarna als allround medewerker op een biovergistingsinstallatie aan de slag. De werkzaamheden bestonden uit technisch onderhoud van de gehele installatie, het bijna dagelijks reinigen van diverse objecten en ruimtes tot zelfs laboratoriumwerk.

Na 2 jaar was het opnieuw tijd voor een andere uitdaging en werd de stap gezet naar een bedrijf dat gespecialiseerd was in het onderhoud van dieselmotoren en waterpompen. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het reinigen en reviseren van waterpompen. Maar ook het herstellen van storingen of het onderhouden van dieselmotoren behoorde tot de werkzaamheden.

Na 8 mooie jaren werd het tijd om een eigen bedrijf te starten. Kijkend naar zijn verleden, het nu en de toekomst richtte Ferdi zijn eigen bedrijf op. Hierin hoopt hij zijn steentje te kunnen bijdragen aan een betere en milieuvriendelijke toekomst voor zijn kinderen en hopelijk toekomstige kleinkinderen.