sterk in groen schoonmaak werk !!

In de huidige wereld, waarin we leven, worden nog teveel grondstoffen verknoeid. Ook voor wat betreft het reinigen worden er niet altijd even milieuvriendelijke middelen gebruikt. In sommige gevallen zal het inderdaad misschien nog niet anders kunnen, maar in veel gevallen kan het gewoon wel.

Wat kan wel?

Het reinigen zonder chemicaliën. Droogijsstralen is zo'n manier van "reinigen". Droogijsstralen is het reinigen van objecten door middel van koolzuurgas (CO2) wat ruim aanwezig is in onze omgeving. Alleen wordt bij droogijsstralen de CO2 omgezet in een vaste variant genaamd "droogijs” (pallets van 3mm). Hierdoor kan het gebruikt worden ten behoeve van het reinigen van veel verschillende materialen.

Of het nu gaat om vuil, vet, teer, roet of iedere andere aanslag; met droogijs kan het verwijderd worden. De toepassingen zijn eindeloos.

Om u een paar voorbeelden te geven: het reinigen van o.a. matrijzen, drukmachines, transportbanden in bijvoorbeeld de voedselindustrie of het reinigen van teerwagens in de wegenbouw. Maar ook een kwetsbare (monumentale) gevel of een dak wordt weer prachtig schoon. De motor in uw auto, de oldtimer die ontdaan moet worden van de oude bitumen of zelfs de bekleding in uw auto kan gereinigd worden met droogijs.

Het grote voordeel ten opzichte van alle andere technieken is dat bij droogijsstralen geen vocht vrijkomt. Dit komt doordat de pallets, na aanraking (d.m.v. perslucht) met het object, overgaan in gasvorm. Hierdoor kan droogijsstralen gebruikt worden bij in bedrijf zijnde installaties. Dit kan u veel voordelen opleveren, waaronder het grootste voordeel: tijdswinst!

En u draagt uw steentje bij aan het verminderen van chemische schoonmaakmiddelen.

Ook het reinigen met behulp van een hogedruk (stoom) cleaner kan uitgevoerd worden zonder chemische schoonmaakmiddelen. Mocht er toch een schoonmaakmiddel noodzakelijk zijn, dan gebruiken wij - om ook op die manier het milieu te ontzien - alleen biologisch afbreekbare middelen.

Ook wordt bij ons het bedrijfsafval zo goed mogelijk gescheiden afgevoerd om de belasting op het milieu te beperken.

Bij de keuze van het materieel is het milieu veelal leidend en wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van goede gebruikte machines. Bij ons zult u geen nieuwe bedrijfswagens aantreffen. Er wordt op de wereld al te veel verspild, dus kiezen wij voor gebruikt, zodat er niks extra geproduceerd hoeft te worden. Helaas kan niet alles groen, maar het kan wel zo groen mogelijk!

 

Wij kunnen u het volgende bieden:

* droogijsstralen op locatie

* hogedruk (stoom) reinigen op locatie

* technische hulpverlening op locatie


Wat is droogijsstralen?

 

Het basisprincipe van droogijsstralen is dat er in een luchtstroom droogijs wordt vermengd en dit onder kracht op het te reinigen materiaal wordt gespoten. Droogijs is de vaste vorm van kooldioxide (CO2) ook wel koolzuurgas genoemd. Kooldioxide is een reukloos en kleurloos gas. Droogijs heeft een temperatuur van -78,5 graden Celsius en wordt geleverd in pallets van 3mm. In verband met deze lage temperatuur wordt droogijs vervoerd en bewaard in speciale isoleerboxen. In tegenstelling tot andere vaste stoffen, gaat droogijs rechtstreeks van de vaste vorm (ijs) over naar de gasvormige toestand, zonder vloeibaar te worden. Droogijsstralen is dus een droge straaltechniek waarbij ook GEEN RESIDU achter blijft. De zeer sterke reiniging wordt gerealiseerd door een combinatie van 3 effecten: sublimatie, thermisch en mechanisch. 

Hogedruk (stoom) reinigen.

 

Hogedruk (stoom) reinigen is het reinigen met water onder hoge druk en temperatuur (tot 150 graden Celsius). Door de temperatuur wordt de vervuiling week en door de kracht (hoge druk) wordt met behulp van water het vuil verwijderd. Ook is het mogelijk om een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel toe te voegen, waardoor ook de wat zwaarder vervuilde objecten toch schoon worden.

   

Green tech & Clean is gevestigd in Veendam/Appelscha (Groningen / Friesland) en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 683592090.

Green tech & Clean verricht haar werkzaamheden op locatie. Voor vragen kunt u mailen naar: info@greentechandclean.com of belt u met  +31(0)619792987